public relations

woordvoering

Soms wil je iets gedaan krijgen binnen de politiek of een ontstaan beeld veranderen. Dat kun je onder andere doen door (positieve) publieke aandacht. We starten met een gesprek waarin we bekijken of we zichtbaarheid voor jouw issue of organisatie kunnen creëren. Vervolgens zorgt Bureau Convoi voor een persstrategie en een plan van aanpak, waarin staat met welke boodschap en nieuwswaarde je in de media kunt komen. Ook brengen we in beeld met welke journalisten je moet praten en wanneer je dat moet doen.

Daarnaast zijn we ook beschikbaar als vast perscontact voor jouw organisatie. Bureau Convoi behandelt dan alle mogelijke vragen van de pers of journalisten en zorgt in samenwerking met jou dat we de juiste boodschap op tijd teruggeven. Met het vermogen om ook in crises kalm te reageren.


persberichten en opinieartikelen

Een manier om in de media te komen is met een persbericht of opinieartikel.

Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit als het gaat om persberichten. Bureau Convoi stuurt daarom alleen persberichten uit als er daadwerkelijk iets nieuws en interessants te melden valt. We kunnen ook samen manieren verzinnen om nieuws te maken, door middel van nieuwe (inhoudelijke) plannen of een campagne.

De persberichten en opinieartikelen sluiten qua inhoud en vorm aan bij de journalisten en de doelgroep die we willen bereiken. Daarnaast verzorg ik de logistiek, zoals het verzenden en het contact met journalisten, bloggers, of andere relevante schrijvers. 


speeches

Als je een speech nodig hebt voor een evenement of een opening, kun je de hulp inschakelen van Bureau Convoi. Voor elke gelegenheid is een andere boodschap nodig. Samen bekijken we welk verhaal je wilt vertellen, en in welke vorm dit het beste geschreven kan worden. Uiteraard zorgen we voor voldoende tijd om de speech nog aan te passen of te wijzigen voordat deze uitgesproken moet worden.  

Een speech kan in het Nederlands of Engels aangeleverd worden.