convoi exceptionnel

Vanaf september 2018 gaat Bureau Convoi van start met Convoi Exceptionnel, een klasje voor jongeren uit Rotterdam die willen ontdekken wat voor hen in de toekomst allemaal mogelijk is. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Een jaar lang gaat dit klasje elke maand langs bij een bekende organisatie, ondernemer of instelling om te onderzoeken wat ze daar nu precies doen, wat ze drijft, en wat ze nog willen bereiken. Het definitieve programma wordt in september bekend gemaakt, maar we gaan bijvoorbeeld langs bij Kunsthal Rotterdam, een Tweede Kamerlid, Operator Radio, een Europarlementariër in Brussel, Susan Bijl, en het Algemeen Dagblad. We trappen het jaar af op zaterdag 29 september in Het Industriegebouw, waar we kennis met elkaar kunnen maken en bespreken wat we allemaal willen leren en zien. 

Het doel van Convoi Exceptionnel is het enthousiast maken voor de toekomst, door te laten zien wat voor fantastische dingen er allemaal gebeuren in de stad (en daarbuiten). Met dit klasje kun je ontdekken wat je leuk lijkt om te gaan doen later, maar ook wat je stom vindt. En natuurlijk ontmoet je veel toffe mensen die je straks misschien verder kunnen helpen als je zelf aan de slag gaat. Daarnaast leer je veel over jezelf en hoe je jouw kwaliteiten het beste kunt benutten.

Hieronder kun je lezen wie mee kan doen, wat er van je wordt verwacht en hoe je je kunt aanmelden.

Wie kan er meedoen?

Nieuwsgierige en leergierige mensen tussen 18-23 jaar (met -het liefste- een beetje humor)

Scholieren of studenten uit Rotterdam en omstreken

Wat wordt er van je verwacht?

Je bent elke maand aanwezig bij de sessie van Convoi Exceptionnel. Dit is een ochtend- of middagprogramma bij een organisatie, met een nabespreking.

Je doet actief en met veel plezier mee aan de sessies, en bent bereid om vooronderzoek te doen naar de organisaties die we bezoeken.

Je vindt het leuk om te helpen met organiseren van bezoeken of sessies, of de social media bij te houden.

Wat kost 't?

Deelname aan Convoi Exceptionnel is gratis. We gaan wel samen proberen geld op te halen voor leuke dingen zoals een uitje of heel veel snacks. Omdat het gratis is, vraag ik wel of je 50 euro borg wilt betalen. Als je meer dan twee sessies mist, krijg je je borg niet terug. (Mocht een borg betalen erg lastig voor je worden - laat het me weten! Dan komen we er vast samen uit.).

En hoe kan ik me aanmelden?

De inschrijving is inmiddels gesloten. Vanaf juni 2019 kun je je weer aanmelden voor de volgende lichting. Vragen? Stuur een mailtje naar [email protected].